Італія не підтримує ЄС у санкціях проти Росії

Читать на русском
Італія не буде вводити санкції проти РФ. Проти нових санкцій також виступили Іспанія, Австрія, Греція та Кіпр.
Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці

Італія виступила проти нових санкцій щодо РФ, на яких наполягають Німеччина, Франція і Британія.

Про це пише Financial Times, передає «Слово і Діло».

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці під час дев'яти-годинних переговорів на саміті ЄС у Брюсселі усунув пропозицію про додаткові санкції проти Росії.

На його переконання, складно зрозуміти, як пов'язані нові санкції з досягненням миру в Сирії.

Саміт ЄС: як відповість західний світ на злочини РФ у Сирії – експертПолітолог розповів, чого очікувати від жовтневого саміту ЄС та чи є імовірність продовження санкцій проти Росії.

«Я думаю, що слова, які ми написали в заключному документі, правильні - що нам потрібно зробити все можливе, щоб сприяти угоди (про укладення миру в Сирії - ред.)», - заявив Ренці.

Ангела Меркель, Франсуа Олланд і Тереза Мей спочатку виступили за внесення в підсумковий документ згадки про «подальші обмежувальні заходи стосовно осіб і організацій, що підтримують сирійський режим». Але з підсумкового комюніке таке формулювання була виключена.

У прийнятому документі говориться, що ЄС «розглядає всі можливі варіанти на випадок продовження нинішніх звірств» в Сирії.

Проти введення нових санкцій відносно Москви також виступили Іспанія, Австрія, Греція та Кіпр.

Зазначимо, що країни Заходу неодноразово заявляли, що Москва і Дамаск обстрілюють мирних жителів і опозицію в Сирії. США і Франція пропонують судити Росію «за військові злочини в Сирії» і ввести нові санкції.

Раніше повідомлялося, що санкції проти Росії залишаться в силі до повного виконання мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту.

Нагадаємо, Порошенко продовжив санкції проти Росії на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: