Німеччина, Італія та Франція виступають за посилення безпеки в ЄС

Читать на русском
Зустріч трьох лідерів відбулася в рамках підготовки до саміту ЄС у Братиславі, що запланований на 16 вересня.

Лідери Німеччини, Франції та Італії закликали посилити співпрацю між країнами Євросоюзу в сфері безпеки.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Під час виступу на авіаносці біля італійського острова Вентотене канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці висловилися про необхідність поглиблення взаємодії щодо безпеки країн.

«Для багатьох популістів Європа винна у всіх проблемах. Імміграція – Європа винна, в економіці погано – Європа винна. Але річ не в цьому», – повідомив Ренці.

Німеччина і Нідерланди вчаться розгортати засоби ППО проти РФНімеччина і Нідерланди проведуть спільні навчання з використання ЗРК Patriot, тренуючись розгортати свої сили в Польщі та країнах Балтії в найближчі роки.

Зустріч трьох лідерів відбулася в рамках підготовки до саміту ЄС у Братиславі, що запланований на 16 вересня.

«Ми поважаємо рішення Великобританії (про вихід з Євросоюзу – Ред.), але ми також хочемо ясно дати зрозуміти, що інші 27 країн-членів ЄС роблять ставку на безпечну та розвинену Європу», – зазначила Меркель.

Президент Франції Франсуа Олланд вказав на необхідність посилення контролю на кордонах для захисту ЄС від насильства.

«Для безпеки нам потрібні контрольовані кордони, тому що ми працюємо для посилення берегової охорони та прикордонників. Ми хочемо посилити координацію в боротьбі з тероризмом», – сказав він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: