У 19 столичних школах призупинено навчання

Читать на русском
У 19 школах столиці тимчасово припинені заняття через високу захворюваність на грип та ГРВІ.

У 19 школах столиці тимчасово припинені заняття через високу захворюваність на грип та ГРВІ, заявила начальник відділу загальної та середньої освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Олена Батечко.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор».

«На минулому тижні збільшилася захворюваність на грип та респіраторні інфекції серед дітей. Сьогодні по Києву в 19 загальноосвітніх навчальних закладах з 494 припинені заняття. Там, де кількість хворих дітей перевищує епідпоріг, керівник навчального закладу надає інформацію в управління освіти про призупинення занять до поліпшення епідситуації», - сказала чиновниця.

Грип у столиці: епідпоріг захворюваності перевищено на 4%У Головному управлінні Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України прогнозують, що ситуація із захворюваністю на грип у Києві буде погіршуватися.

У КМДА зазначили, що захворюваність дітей в кожному районі і кожному навчальному закладі різна. Тому рішення про призупинення навчально-виховного процесу, згідно нормативних документів МОЗ та Госпродпотребслужби і відповідно до рекомендації КМДА, адміністрація кожної школи приймає самостійно, відповідно до кількості хворих учнів.

У таких випадках навчання припиняється на термін від трьох до семи днів до поліпшення епідемічної ситуації в самому закладі. В цілому, в кожному районі Києва 1-2 школи прийняли таке рішення.

«Адміністрації шкіл мають право приймати рішення про призупинення навчально-виховного процесу, якщо в цілому кількість відсутніх через хворобу дітей становить 20%», - сказали в департаменті.

Нагадаємо, минулого тижня через перевищення епідпорогу вже закрили на карантин 10 шкіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: