В Україні вперше за довгий час зафіксували пташиний грип

Читать на русском
У Херсонській області ветеринари зафіксували перший з 2008 року випадок захворювання на пташиний грип в Україні.

У селищі Новоолександрівка прикордонного з Кримом Каланчацького району Херсонської області ветеринари зафіксували перший з 2008 року випадок захворювання на пташиний грип в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.ТВ».

Згідно з інформацією Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, ветеринари зафіксували загибель від пташиного грипу різних видів птиці в особистих підсобних господарствах і селі Новоолександрівка Каланчацького району. Всього, за попередньою інформацією, в домашніх господарствах в цьому населеному пункті міститься близько 4,5 тис. голів птиці різних видів.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів пташиного грипу Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Каланчацькій райдержадміністрації провела засідання і затвердила план дій по ліквідації хвороби, визначила межі епізоотичних вогнищ, зон захисту та нагляду. В осередках захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника пташиного грипу.

Нагадаємо, раніше медики зареєстрували перший в Україні летальний випадок захворювання на грип в новому епідеміологічному сезоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: