60% тепломереж Києва відпрацювали свій термін – мер

Читать на русском
Міський голова Києва пояснив, чому не всі столичні житлові будинки підключені до теплопостачання.

60% теплових мереж Києва відпрацювали свій експлуатаційний термін і потребують заміни.

Про це з посиланням на прес-службу міського голови Києва Віталія Кличка інформує «Слово і Діло».

Через це, як пояснює мер, на цю мить до теплопостачання не підключені ще 0,2% житлових будинків.

«60% столичних тепломереж вже відпрацювали свій термін експлуатації. У зв'язку з цим у деяких будинках столиці поки що немає тепла через аварійні ситуації. Однак комунальники намагаються якомога швидше усувати проблеми на аварійних ділянках, щоб у квартирах киян було тепло... Зараз опалення є в 99,8% столичних будинків», – зазначив Кличко.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір демонополізувати ринок теплоенергетикиСказано 24 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

Процес укладання нових трубопроводів цьогоріч був зірваний через блокування за судовими позовами рахунків енергокомпаній, констатував він.

«Не беручи до уваги надскладний підготовчий сезон, ми зробили все, щоб кияни взимку були з теплом. Ми також зробили все, щоб не зірвати програму установки лічильників тепла в будинках киян», – додав міський голова.

«Слово і Діло» нагадує, що ще 5 жовтня минулого року Кличко пообіцяв провести реконструкцію індивідуальних теплових пунктів у понад 50 житлових будинках столиці та встановити там систему погодного регулювання тепла.

Крім того, минулого тижня міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив порядок перерахунку субсидій на комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: