Кабмін змінив систему оплати за тепло для будинків без лічильників

Читать на русском
Кабінет міністрів вирішив нараховувати оплату за центральне опалення для мешканців будинків без лічильників виходячи із середнього споживання будинків, які обладнані приладами обліку.

Кабмін вирішив нараховувати оплату за центральне опалення для мешканців будинків без лічильників виходячи із середнього споживання будинків, які обладнані приладами обліку.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві в середу, передає «Слово і Діло».

«Щоб уникнути зловживань уряд ухвалив рішення, щоб нарахування будинкам, які не мають лічильників, оплату за середніми показниками тих будинків, в яких лічильники є», – сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Як заощадити на опаленні: експерт оцінив ініціативи Кабміну з енергоефективностіПрезидент Центру глобалістики проаналізував доцільність запуску Фонду енергоефективності та розповів, чи варто розраховувати на компенсацію витрат у результаті.

Він пояснив, що раніше була затверджена формула розрахунку вартості тепла в будинках без лічильників, яка також мала забезпечити справедливі платежі, однак у низці міст цей підхід не спрацював через зловживання на місцях.

«Завдання за цей опалювальний сезон – максимально змонтувати прилади обліку в усіх будинках», – підкреслив прем'єр.

За словами голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Дмитра Вовка, який послався на оперативні дані, оснащеність багатоквартирних будинків лічильниками тепла становить 61%. Інвестиційні програми підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) передбачають збільшення цього показника до 88%.

Платити по-новому: які суми побачать українці в комунальних платіжках цієї осені?Тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні порівняно з вереснем 2015 року зросли майже вдвічі.

«Ми ставимо пріоритет – до кінця цього року затвердити всім підприємствам, які звертаються до нас, збільшення оснащеності до 100%. Наступного року – вже не мати проблем з нормами», – сказав він.

За словами Вовка, найгірша ситуація з будинковими лічильниками тепла – в Тернополі, де відповідний показник перебуває на рівні 1%.

Нагадаємо, раніше Київська міська державна адміністрація не виявила помилок у платіжках за тепло від «Київенерго», які мешканці столиці отримали в середині листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: