Гройсман розповів, коли в Україні підвищать пенсії

Читать на русском
Кабмін планує підвищити пенсії українцям на 10 відсотків уже в 2017 році. Але головний виклик у пенсійній системі – це зменшення дефіциту Пенсійного фонду.

Кабмін планує підвищити пенсії українцям на 10% уже в 2017 році.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі програми «Подробиці тижня з Олексієм Ліхманом», передає «Слово і Діло».

«На наступний рік ми плануємо збільшення ще на 10% пенсії. Але наш головний виклик у пенсійній системі – це зменшення дефіциту пенсійного фонду. Слабка державна політика щодо пенсійної політики, пенсійного забезпечення призвела до того, що ми маємо сьогодні дефіцит Пенсійного фонду, лише вдумайтеся, на 150 мільярдів гривень. І це найголовніше завдання, яке стоїть перед урядом, – вжити заходів для зменшення цього дефіциту», – сказав прем'єр-міністр.

Він додав, що пенсійне питання залишається відкритим.

«Звичайно, ми розуміємо, що мінімальна пенсія в Україні недостатня. Тому це питання у фокусі нашої уваги. Ми все будемо робити для того, щоб знайти рішення, і щойно таке рішення буде знайдено, ми вийдемо абсолютно чесно до українських громадян і скажемо, що сьогодні ми можемо зробити це, через півроку ми можемо зробити наступний крок, або через рік ми будемо робити такі кроки, які приведуть до такого результату», – прокоментував Гройсман.

Раніше повідомлялося, що в Україні з грудня підвищать пенсії.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що в зв'язку з відсутністю достатнього фінансування пенсійну реформу довелося перенести на наступний рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: