Розенко розповів, як має виглядати пенсійна реформа в Україні

Читать на русском
Розенко зазначив, що в нинішніх умовах тотальної бідності та низької тривалості життя в Україні піднімати пенсійний вік неможливо.

Пенсійна реформа має полягати не в підвищенні пенсійного віку, а в переході до трирівневої моделі пенсійного страхування.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко на сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Пенсійна реформа – це не підвищення віку, а структурні зміни самого принципу пенсійного страхування, поступовий перехід від повністю збанкрутілої солідарної системи до трирівневої моделі (солідарна, накопичувальна, недержавна) пенсійного страхування», – написав Розенко.

Рева обіцяє, що пенсійна реформа буде запущена з січня 2017 рокуСказано 23 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Віце-прем'єр зазначив, що в нинішніх умовах тотальної бідності та низької тривалості життя в Україні піднімати пенсійний вік неможливо «зокрема, через те, що завжди знайдуться політичні сили, які виставлять «на щит» ідею зменшення пенсійного віку та після перемоги на виборах таки зроблять це».

В якості прикладу Розенко навів Польщу, де, за інформацією «Радіо Польша», було ухвалено рішення про зниження пенсійного віку для жінок до 60 років, а для чоловіків – до 65.

«Ось вам, будь ласка, те, про що я говорю постійно, зокрема деяким нашим ліберальним популістам, а також експертам МВФ, які безапеляційно пропонують підняти пенсійний вік в Україні», – написав віце-прем'єр.

Нагадаємо, що 4 листопада 2016 року Кабмін пообіцяв не підвищувати пенсійний вік у найближчі 10 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: