У Болгарії понеділок оголосили днем жалоби

Читать на русском
Понеділок, 12 грудня, в Болгарії оголошено днем національної жалоби за загиблими в залізничній катастрофі.

Понеділок, 12 грудня, в Болгарії оголошено днем ​​національної жалоби за загиблими в залізничній катастрофі, яка сталася 10 грудня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«В пам'ять про загиблих в результаті вибуху цистерни одного з вантажних залізничних поїздів уряд оголошує понеділок, 12 грудня, Днем національної жалоби», - йдеться в повідомленні прес-службі уряду Болгарії.

Уряд висловлює співчуття родичам загиблих і постраждалим.

За останніми даними, в результаті аварії 7 чоловік загинуло, 29 знаходяться в лікарнях. Стан декількох пацієнтів оцінюється як критичний.

Нагадаємо, 10 грудня біля села Хітріно на північному сході Болгарії вибухнула цистерна зі зрідженим газом одного з вантажних поїздів. В результаті вибуху семеро людей загинули, 29 доставлені в лікарні, зруйновані близько 20 житлових будинків.

Для ліквідації наслідків аварії і підрахунку нанесеного збитку створений Кризовий штаб при міністерстві транспорту Болгарії.

Глава МВС Болгарії Рум'яна Бічварова заявила, що під час ліквідації наслідків катастрофи виникли ускладнення в зв'язку з виявленими витоком газу ще з двох цистерн.

Жителі села Хітріно тимчасово були евакуйовані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: