Експерт про цілі візиту Маккейна в Україну: спочатку реформи – потім гроші США

Читать на русском
Сергій Грабськийвійськовий експерт

Чим дійсно занепокоєний Захід, то це повільним просуванням реформ в Україні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив голова Ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» Сергій Грабський, аналізуючи інформацію про візит в Україну американських сенаторів Джона Маккейна та Ліндсі Грема.

«З одного боку, завдання Маккейна – переконати уряд та українське суспільство, що підтримка США залишається незмінною й це підтверджено документами сенату. Друге – одночасно використовуючи стратегію батога й пряника, примусити українське керівництво до активних дій у цьому питанні», – розмірковує Грабський.

Найважливіше, що ми маємо розуміти, – не варто вважати, що Маккейн є більш проукраїнським. Він відстоюватиме інтереси США, а ми поки просто збігаємося з ними.

«Зараз наші інтереси збігаються з американськими, тому зрозуміло, що вони надають нам підтримку, що підтверджено військовим бюджетом США», – констатував експерт.

Занепокоєння наших партнерів, за його словами, викликає повільний хід реформ, зміна державної системи, корупція, тому сенатор Маккейн, який зараз гратиме важливу роль у політиці США як представник президентської сторони, й буде прикладати максимум зусиль, щоб активізувати дії нашого уряду.

«Спочатку реформи – потім гроші. З урядом будуть розмовляти мовою ультиматумів», – резюмував Сергій Грабський.

Попередньо зустріч Маккейна та Грема з українським керівництвом запланована на кінець грудня. Як відомо, Маккейн неодноразово виступав на захист інтересів України та критикував політику Росії, в тому числі й особисто Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: