Словам Путіна вірити не варто – Маккейн

Читать на русском
Сенатор від Республіканської партії закликав новообраного президента США не довіряти словам керівництва РФ про бажання поліпшити російсько-американські відносини.

Сенатор від Республіканської партії Джон Маккейн застеріг новообраного президента США Дональда Трампа від лояльної політики щодо Росії.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Ліга.net»

За словами Маккейна, не можна вірити тому, що керівництво РФ налаштоване поліпшити російсько-американські відносини.

«Путін знову долучився до Башара Асада в його варварській війні проти сирійського народу, відновивши масштабні повітряні та ракетні удари росіян в Ідлібі та Хомсі. Скоро може выдбутися ще один жорстокий напад на Алеппо», – повідомив сенатор.

Маккейн додав, що перезавантаження відносин з РФ зараз може бути небезпечним кроком.

«Ми маємо довіряти цим заявам так само, як і будь-яким іншим, зробленим колишнім агентом КДБ, який занурив свою країну в тиранію, вбивав своїх політичних противників, напав на своїх сусідів, погрожував союзникам Америки й намагався підірвати вибори у США», – прокоментував сенатор заяву Путіна про бажання налагодити відносини між США та РФ.

Вибір американців і наслідки для України: чи варто чекати союзу Трампа з Путіним?Співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова розповів, як вплине на Україну перемога Трампа на виборах у США.

При цьому Маккейн підкреслив, що спроби відновити відносини з РФ адміністрації Обами призвели до вторгнення РФ в Україну та погіршення ситуації на Близькому Сході.

Як відомо, в Держдумі новину про перемогу Трампа зустріли оплесками, а президент РФ привітав республіканця й висловив готовність до співпраці.

Нещодавно Трамп і Путін провели першу телефонну розмову. В Кремлі повідомили, що питання Донбасу та Криму не обговорювалися.

Додамо, що новообраний президент США також провів телефонні переговори з Президентом України Петром Порошенком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: