Нардепи відмовилися створити Єдиний реєстр військовозобов'язаних

Читать на русском
Народні депутати не ухвалили законопроект про створення Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних.

Народні депутати не прийняли законопроект 2504-д про створення Єдиного державного реєстру военнобязанних, і отправіді його на доопрацювання.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Trust.ua.

Верховна Рада України відправила доопрацювання законопроект про Єдиний держреєстр військовозобов'язаних.

За те, щоб відправити на повторне друге читання законопроект № 2504-д «Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних», проголосували 236 нардепів.

Документ передбачає створення Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних, а також забезпечення автоматизованого військового обліку громадян України.

У документі визначалися основні принципи створення і ведення реєстру, нормовані питання ведення військового обліку військовозобов'язаних, який буде здійснюватися не тільки на паперових облікових картках, але і в електронному вигляді в єдину централізовану базу даних.

Таку базу, згідно із законопроектом, планується створити з використанням існуючих баз даних Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Міністерства освіти і науки України та інших органів державної влади.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що реєстр унеможливить громадян ухилятися від призову на військову службу.

Нагадаємо, в жовтні Верховна Рада України ухвалила в першому читанні за основу законопроект №2504а-д про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: