В Україні заборонили залучення до миротворчих операцій строковиків та мобілізованих військовослужбовців

Читать на русском
Президент Петро Порошенко своїм указом заборонив залучення до миротворчих операцій військовослужбовців строкової служби та військової служби за призовом під час мобілізації в особливий період.

Президент Петро Порошенко заборонив залучення до миротворчих операцій військовослужбовців строкової військової служби та військової служби за призовом під час мобілізації в особливий період.

Про це йдеться в указі Глави держави №503 від 14 листопада, повідомляють «Українські новини», передає «Слово і Діло».

Відповідні зміни внесені до «Положення про проходження громадянами України військової служби в Збройних силах України».

Раніше цим положенням передбачалося, що військові в складі військових підрозділів можуть бути направлені до багатонаціональних органів військового управління, дипломатичні представництва України, на навчання за кордон для участі в міжнародних операціях із підтримання миру й безпеки як національний контингент або персонал, який не входить до контингенту.

У Генштабі розповіли, кого з військових демобілізують у першу чергуНачальник Генерального штабу України Віктор Муженко повідомив, що першими демобілизують найкращих військовослужбовців.

Указом передбачено, що строковики та мобілізовані не можуть бути відправлені до державних органів, підприємств, установ, організацій, державних та комунальних навчальних закладів для виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки.

Як повідомлялося, 26 вересня Порошенко оголосив демобілізацію шостої хвилі мобілізованих військовослужбовців і поки не має наміру оголошувати сьому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: