В Україні створюють Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних

Читать на русском
Єдиний реєстр буде використовуватися для обліку військовозобов'язаних і призовників, планування та виконання заходів із мобілізації, призову на строкову службу, прийняття на службу за контрактом.

В Україні планують створити Єдину електронну централізовану базу даних військовозобов'язаних із використанням чинних баз даних українських органів влади.

Проект закону про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних №2504а-д був ухвалений у першому читанні 228 голосами, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

Єдину електронну централізовану базу даних військовозобов'язаних планують створити з використанням чинних баз даних Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Міністерства освіти й науки, а також інших органів влади.

Основними завданнями реєстру, крім ведення обліку військовозобов'язаних і призовників, буде планування й виконання заходів із мобілізації, призову на строкову службу, прийняття на службу за контрактом, а також інформаційне забезпечення звільнених військовослужбовців, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців.

Тримачем персональних даних військовозобов'язаних і призовників буде Міноборони, розпорядником – Генштаб ЗСУ.

Раніше Президент України заявив, що на військову службу вже цієї осені будуть приймати добровільно і армія ставатиме контрактною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: