Луценко назвав умови, за яких Новинському оголосять підозру

Читать на русском
Слідство оголосить про підозру нардепу Новинському (Опозиційний блок), у разі якщо регламентний комітет Верховної Ради позбавить його недоторканності.

Слідство готове оголосити про підозру народному депутату Вадиму Новинському, якщо регламентний комітет Верховної Ради позбавить парламентаря недоторканності.

Про це заявив 6 грудня генеральний прокурор Юрій Луценко, пише «ЛІГА.net», передає «Слово і Діло».

Депутат Новинський повернувся в УкраїнуДепутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський прибув в Україну. В день розгляду свого питання у ВР він перебуватиме в сесійній залі.

Якщо в Раді вирішать задовольнити клопотання ГПУ в справі Новинського, нардепу загрожує до п'яти років позбавлення волі за статтями 27, 146 і 365 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що регламентний комітет надіслав додаткові документи в справі Новинського.

Нардепа підозрюють у співучасті у «великій справі Віктора Януковича», одним з епізодів якої є узурпація влади й тиск на УПЦ Московського патріархату. В ГПУ також повідомили, що підставою для подання Генпрокуратурою до Верховної Ради клопотання про зняття депутатської недоторканності з Вадима Новинського стали свідчення потерпілого – митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка) УПЦ Московського патріархату, а також ще одного важливого свідка.

Нагадаємо, раніше Луценко підписав подання до Верховної Ради на надання згоди на притягнення нардепа Новинського до кримінальної відповідальності.

Раніше повідомлялося, що Новинський отримав подання ГПУ про зняття з нього недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: