Вадим Новинський: як виконує свої обіцянки найбагатший нардеп України?

Читать на русском
Як народний депутат України від фракції Опозиційного блоку Вадим Новинський виконує свої обіцянки?
Вадим Новинський

Члена парламентської фракції «Опозиційного блоку» Вадима Новинського називають найбагатшим народним депутатом України. За даними журналу «Фокус», у 2013 році його статки перевищували 3 мільярди доларів, завдяки чому Новинський посів 5-е місце в рейтингу найбагатших людей країни.

Чи допоміг настільки амбітний статус Новинському у виконанні його обіцянок? Розбирається «Слово і Діло».

На ділі ж Новинський виявився не дуже щедрим на обіцянки народним обранцем. «Слово і Діло» зафіксувало лише 31 публічну обіцянку політика.

Льовочкіну не вистачило впливу для перемоги «Опозиційного блоку» на південному сході УкраїниНародні депутати України Сергій Льовочкін та Юрій Бойко обіцяли, що «Опозиційний блок» переможе на місцевих виборах у всіх областях південного сходу України та в Київській області.

8 з них нардеп не виконав. Незважаючи на власну обіцянку, ані сам Новинський, ані вся фракція «Опозиційного блоку» так і не підтримали реформу правоохоронних органів, як це було заявлено в передвиборчій програмі партії.

Також Новинський зі своїми колегами з фракції не змогли зберегти позаблоковий статус України.

Серед особистих провалів політики можна відзначити невиконані обіцянки про залучення іноземних суднобудівників до закладки кораблів на українських верфях, щодо впровадження в Україні страхової медицини та визнання державної підтримки для рибного промислу й виноградарства.

Вадим НовинськийНародний депутат України
Новинський пообіцяв сприяти у реформуванні правоохоронної системиСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Переважна більшість обіцянок Новинського (71%) мають статус «у процесі», тобто у підсумку можуть бути як виконаними, так і проваленими. Нардеп ще має шанс виконати деякі з них, адже пообіцяв, що не буде тікати з країни, як Віктор Янукович.

Станом на сьогодні Новинському вдалося виконати лише одну обіцянку. У 2014 році тоді ще президент ФК «Севастополь» пообіцяв, що клуб дограє сезон у чемпіонаті України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: