Новинський отримав подання ГПУ про зняття з нього недоторканності

Читать на русском
Нардеп Новинський заявив, що тільки сьогодні зміг отримати подання Генеральної прокуратури України про зняття з нього депутатської недоторканності.

Народний депутат України Вадим Новинський (фракція «Опозиційний блок») заявив, що тільки сьогодні зміг отримати подання Генеральної прокуратури України щодо зняття з нього депутатської недоторканності.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті партії «Опозиційний блок», передає «Слово і Діло».

«Сьогодні в апараті Верховної Ради я, нарешті, отримав повідомлення про те, що на мою адресу надійшло подання Генпрокуратури про зняття з мене депутатської недоторканності. У мене є 5 днів з моменту отримання цього документа, щоб підготувати відповідь на нього і представити в Регламентний комітет парламенту», - зауважив Новинський.

«Влада навмисно затягувала надання мені цього документа, щоб позбавити можливості повноцінного захисту та підготовки відповіді. Це неприпустимо. Все потрібно робити вчасно, згідно з законом про Регламент ВР. Але влада навіть тут намагається «вкусити», поставити підніжку і зробити незаконні дії навіть щодо формального проходження цього подання», - додав він.

Парубій передав до ГПУ матеріали на МедведчукаУ документах повідомляється про причетність Віктора Медведчука до антиукраїнських дій на Донбасі.

За словами політика, текст подання потрапив до нього «в останню чергу».

«Він був у журналістів, всі знали текст цього документа, у ЗМІ проведено його аналіз, а у мене, народного депутата, щодо якого складено подання, до цього моменту не було. І тільки після того, як я вчора заявив про це публічно, сьогодні його, нарешті, отримав. Це неприпустимо, коли народний депутат інформується через Facebook про те, що з нього хочуть зняти недоторканість, а не офіційним шляхом», - підкреслив Новинський.

Раніше повідомлялося, що 3 листопада генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що підготовлено подання до Верховної Ради про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського.

Нагадаємо, вчора, 8 листопада, Новинський повернувся в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: