Депутат Новинський повернувся в Україну

Читать на русском
Депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський прибув в Україну. В день розгляду свого питання у ВР він перебуватиме в сесійній залі.

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський повернувся в Україну.

Про це повідомляє телеканал «112 Україна», який вів трансляцію спілкування парламентаря з пресою після прибуття в країну, передає «Слово і Діло».

«У день розгляду мого питання у ВР я перебуватиму в сесійній залі, можу вас запевнити. Я обіцяв повернутися – і я повернувся. Цього дня перебуватиму в цій залі й голосуватиму за постанову», - сказав він.

За що насправді має нести відповідальність Новинський? Колонка Олександра ДрабинкаМитрополит (Олександр) Драбинко розповів про те, який злочин Вадима Новинського не можна залишити безкарним.

Нагадаємо, 3 листопада генпрокурор Юрій Луценко підписав подання до Верховної Ради на надання згоди на притягнення нардепа Новинського до кримінальної відповідальності.

Зазначимо, Новинського підозрюють у співучасті у «великій справі Януковича», одним з епізодів якої є узурпація влади й тиск на УПЦ МП.

Слідство ГПУ встановило, що в 2013 році керівники силових відомств та Янукович організували викрадення помічника патріарха Володимира Олександра Драбинка для зміни керівництва УПЦ МП.

Роль нардепа Новинського в цій справі полягала у веденні переговорів щодо зміни керівництва УПЦ МП.

Сам же Новинський заявив, що провадження є політично вмотивованим, але він не збирається тікати з України, проте 4 листопада в нього запланована поїздка на Афон. Того ж дня, за даними СБУ, Новинський вилетів до Греції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: