«Газпром» вийшов на рівень максимального прокачування газу через Україну – Укртрансгаз

Читать на русском
Газпром подав добову заявку по транзиту природного газу до країн ЄС максимального рівня за останній рік – 277 млн кубометрів.

ВАТ «Газпром» сьогодні подало найбільшу заявку на транзит природного газу через газотранспортну систему (ГТС) України за останній рік.

Про це пише на сторінці в Facebook глава департаменту зі зв'язків з громадськістю ПАТ «Укртрансгаз» Максим Білявський, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні прийшла від «Газпрому» добова заявка на здійснення транзиту газу в Європу в обсязі 277 млн ​​кубометрів, на моїй пам'яті це найбільша заявка за останній рік так точно», – пише він.

В «Укртрансгазі» розповіли, скільки газу прокачають до країн ЄС цього рокуУкраїна має намір цього року транспортувати 70 млрд куб. м природного газу європейським споживачам від російського постачальника ПАТ «Газпром».

Напонмім, «Газпром» підняв тиск газу на східному кордоні України до контрактного рівня, тим самим виконавши умову оператора ГТС України ПАТ «Укртрансгаз» щодо збільшення транзиту газу в країни ЄС.

Раніше, що ПАТ «Укртрансгаз» висловило готовність задовольнити збільшену заявку ВАТ «Газпром» тільки при забезпеченні гранично допустимого тиску на прикордонних газовимірювальних станціях, на яких станом на 10:00 вівторка, 9 серпня, російська сторона не забезпечила належного тиску газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: