Україна допомагає «Газпрому» продавати газ європейцям

Читать на русском
Газпром експортував в далеке зарубіжжя за 11 місяців 2016 року 161,6 мільярда кубометрів газу, а обсяг транзиту газпромівського газу через Україну до Європи зріс на 13,5 млрд куб. м.

За 11 місяців 2016 року обсяг транзиту газу «Газпрому» через Україну до Європи зріс на 13,5 млрд куб. м, що забезпечило 79% приросту російського експорту.

Про це на своїй сторінці в Livejournal пише директор консалтингової компанії, що спеціалізується на фінансовому аналізі проектів природного газу в країнах колишнього СРСР, East European Gas Analysis Михайло Корчемкін, передає «Слово і Діло».

«Обсяг транзиту газпромівського газу через Україну до Європи зріс на 13,5 мільярдів кубометрів (79% приросту російського експорту). Всього через ГТС України до Європи прокачано 71,2 мільярда кубометрів – рівно на 7 мільярдів більше, ніж за весь 2015 рік», – пише експерт.

Всього за 11 місяців 2016 року «Газпром» експортував в далеке зарубіжжя 161,6 млрд куб. м газу – на 17,1 млрд куб. м (або на 11,8%) більше, ніж за аналогічний період 2015 року, і на 2,2 млрд куб. м більше, ніж за весь 2015 рік.

Обсяг транзиту російського газу вийшов на довоєнний рівеньСтаном на 10 серпня добові поставки російського газу на газовимірювальній станції (ГВС) Великі Капушани (Словаччина) перевищили 183 млн куб. м.

«Значить, нормальна технічна співпраця можлива навіть у найскладніших політичних умовах», – робить висновок експерт.

Відзначимо, що за десять останніх років «Газпром» удвічі скоротив поставки газу в напрямку України.

Як повідомлялося раніше, за десять з половиною місяців обсяг поставок газу в далеке зарубіжжя через Україну зріс на 12,2 млрд куб. м, забезпечивши таким чином 82% приросту європейського експорту «Газпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: