Резерви України зросли на 16% за підсумками року – НБУ

Читать на русском
Золотовалютні резерви України на 1 грудня 2016 року склали 15,271 млрд доларів США, що на 1,6 відсотків менше показника на 1 листопада.

За підсумками останніх 12 місяців золотовалютні резерви України зросли на 16% і на 1 грудня 2016 року склали $15,271 млрд.

Про це повідомляється на сайті Національного банку України з посиланням на попередні дані, передає «Слово і Діло».

Згідно з наведеними даними, в листопаді в міжнародні резерви надійшло $80 млн в результаті перевищення покупки регулятором валюти над її продажем в ході інтервенцій на міжбанківському валютному ринку. У листопаді також надійшло $59,6 млн на користь уряду від ЄС.

Проте, зростання ЗВР було знівельовано переоцінкою резервних активів в результаті зміцнення долара США до інших валют, падіння цін на золото, посиленням політичної напруги і необхідністю здійснення платежів за державним боргом.

Крім того, з резервів проведені платежі уряду з обслуговування і погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті в розмірі $147,2 млн.

В НБУ наголосили, що за результатами місяця обсяг резервів покриває 3,6 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань, поточних операцій уряду і Національного банку.

Нагадаємо, що НБУ в листопаді перерахував до Державного бюджету другий транш прибутку в обсязі 14 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: