Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гонтарева має намір зробити фінансову систему повністю ліберальною

4 жовтня 2016 року голова Національного Банку України Валерія Гонтарева пообіцяла зробити фінансову систему повністю ліберальною. За словами голови НБУ, на фінальному етапі лібералізації будуть скасовані всі перешкоди для будь-яких приватних осіб і компаній щодо інвестування коштів за кордон. Для всіх громадян, які хочуть мати активи за кордоном легально. Валютного регулювання більше не буде, йому на зміну прийде податкове регулювання.
Архів
Сказано 4 жовтня 2016 р.

Джерело

  • http://biz.nv.ua/ukr/bizinterview/valjutnogo-reguljuvannja-bilshe-ne-bude-jomu-na-zminu-prijde-podatkove-gontarjeva-236060.html

Результат

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева 10 квітня, заявила, що написала заяву про відставку з 10 травня 2017 року.

Відповідно до листа Нацбанку від 31 січня 2018 року (№ 14-0009/6155), Нацбанк продовжує проводити лібералізацію валютного регулювання.

Гонтарева перебуває у відпустці вже 9-й місяць, а в Раді очікує ухвалення проект постанови про її звільнення з Нацбанку. Відповідний документ №7500 зареєстровано в парламенті.