НБУ перерахував 14 мільярдів гривень прибутку до Держбюджету

Читать на русском
Перерахування прибутку стало можливим після затвердження консолідованої звітності центрального банку за 2015 рік від 25 жовтня в розмірі 38,164 млрд грн.
Рада НБУ

Національний банк України в листопаді перерахував до Державного бюджету другий транш прибутку в обсязі 14 млрд грн.

Про це повідомляється в інформації про виконання Держбюджету за доходами на 17 листопада, розміщеній на сайті Державного казначейства, передає «Слово і Діло».

Як уточнила прес-служба НБУ, транш був перерахований минулого тижня.

Перерахування прибутку стало можливим після затвердження консолідованої звітності Нацбанку за 2015 рік від 25 жовтня. Це дозволяє перерахувати частину прибутку – 38,164 млрд грн – до Держбюджету.

НБУ ухвалив рішення перерахувати вищевказану суму декількома траншами, узгодженими з Міністерством фінансів, щоб уникнути впливу на цінову стабільність у країні. Перший транш у розмірі 10 млрд грн надійшов до Держбюджету наприкінці жовтня, наступні були заплановані на листопад і грудень, у розмірі 14 млрд грн і 14,164 млрд грн відповідно.

Сьогодні заступник голови НБУ Олег Чурій відзначив збільшення ризику неотримання траншу Міжнародного валютного фонду на $1,3 млрд до кінця поточного року.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», Україна не потребує чергового траншу кредитної лінії від МВФ, тому що коштів вистачає. З іншого боку, умови, під які цей транш буде виділятися, також не виконані.

Нагадаємо, 28 липня 2016 року голова Національного банку України Валерія Гонтарева запевнила, що в 2016 році, щойно рада НБУ запрацює, регулятор перерахує 38 млрд грн прибутку до Держбюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: