Зубко заявив про створення Фонду енергоефективності

Читать на русском
Очільник Мінрегіону України Геннадій Зубко представив модель майбутнього Фонду енергоефективності.
Геннадій Зубко

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко сьогодні презентував функціональну модель Фонду енергоефективності.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

У відомстві повідомили про презентацію Фонду енергоефективності, мета якого – раціональне фінансування енергоефективних проектів.

Як виконує обіцянки глава Мінрегіону Геннадій Зубко?«Слово і Діло» вирішило перевірити, як віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко виконує свої обіцянки.

«На сьогодні вже подано детальну функціональна модель і план створення Фонду енергоефективності, який має стати стратегічним інструментом у ключовій для країни реформі енергоефективності. Мета Фонду – раціональне фінансування енергоефективних проектів. Окрім того, це крок до енергонезалежності держави та модернізації інфраструктури. Спільно з європейськими експертами ми підготували формат, в якому він працюватиме. Отже, на черзі – ухвалення відповідних урядових рішень, підготовка та якнайшвидше ухвалення законодавчих документів», – заявив Зубко.

За його словами, робота Фонду зможе створити в Україні 100 тис. робочих місць, залучити інвестиції в країну, знизити валютне навантаження на платіжний баланс країни, а також удвічі скоротити споживання газу, який витрачається на опалення багатоквартирних і приватних будинків.

Нагадаємо, раніше Геннадій Зубко заявив, що його відомство першим буде реформовано на виконання закону «Про держслужбу», який набув чинності 1 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: