В Одеській області будують завод з виробництва біопалива

Читать на русском
При спалюванні біопаливних брикетів планується опалювати басейн у Палаці спорту, а в наступному році планується перевести на біопаливо школу.

У селі Кам'янка Ізмаїльського району Одеської області йде зведення заводу з виробництва паливних брикетів із соломи, лози та дерева.

Загальна інвестиційна вартість проекту становить $288 тис., повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Agroportal.

На даний момент на підприємстві, яке буде випускати близько 6-8 тис. т біопалива на рік, закінчується монтаж і підключення обладнання, створено запас сировини на найближчі півроку.

У місцевій районній адміністрації очікують, що проект вирішить одну з головних екологічних проблем району – масове спалювання біомаси на полях, і забезпечить соціальні об'єкти населеного пункту тепловою енергією з альтернативних джерел. Зокрема, за допомогою біопаливних брикетів планується опалювати басейн у Палаці спорту, а в наступному році в рамках пілотного проекту планується перевести на біопаливо школу.

Руслан МарцінківМіський голова Івано-Франківська
Марцінків пообіцяв завершити перехід на біопаливо усіх міських котеленьСказано 18 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України підтримав концепцію Фонду енергоефективності.

Нагадаємо, що 18 липня 2012 року голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига заявив, що завод з виробництва твердого біопалива з відходів лісового та сільськогосподарського виробництва у вигляді пелет (ТОВ «ВІН-пелетів» в Липовецькому районі) запрацює з осені 2012 року. Ця обіцянка вважається виконаною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: