Україна припинила постачання води на окуповані території Луганської області

Читать на русском
Без централізованого водопостачання залишилися 1,2 млн жителів на тимчасово окупованих територіях.

Комунальне підприємство «Попаснянський районний водоканал» припинило централізовані постачання питної води до окремих районів Луганської області, що не контролюються українською владою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Луганську військово-цивільну адміністрацію.

«З огляду на наявну заборгованість, ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» 1 грудня 2016 року знеструмило агрегати Петровської насосної станції 2-го підйому, якими здійснювалася подача води на територію ОРЛО (в напрямку Луганська) близько 10 тисяч кубічних метрів на добу», – йдеться в повідомленні.

КП «Попаснянський районний водоканал» постачає понад 90% видобутої води на тимчасово окуповані території Луганської області й не отримує за це оплату, в підприємства немає можливості розраховуватися за енергоносії, виплачувати зарплату співробітникам і закуповувати витратні матеріали.

Резолюція ПАРЄ допоможе Україні провести референдум про визнання ОРДЛО окупованими – експертУ вчорашніх історичних резолюціях ПАРЄ вся відповідальність за долі українців на території окремих районів Донецької та Луганської областей і Криму покладається на Росію, що надає можливість винести питання про визнання їх окупації на всенародний референдум.

«З огляду на надзвичайну ситуацію із забезпеченням питною водою в регіоні, Міжнародний Комітет Червоного Хреста оплатив рахунки за електроенергію в розмірі 13,9 мільйона гривень і планує оплатити залишок за листопад 2016 року», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що КП «Попаснянський районний водоканал» постачає воду для 80 тис. жителів області на контрольованих українською владою територіях і для 1,2 млн жителів на тимчасово окупованих територіях. КП заборгувало 124 млн грн ТОВ «Луганському енергетичному об'єднанню» за спожиту електричну енергію.

Відзначимо, що це не перший випадок із припиненням постачання води на територію ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: