Київ наполягає на відстороненні «влади» ОРДЛО до проведення виборів – Єлісєєв

Читать на русском
Єдиними легітимними органами місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей є органи місцевого самоврядування, обрані в 2010 році.

Україна наполягає на відстороненні від влади лідерів невизнаних «ДНР» і «ЛНР», створених на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, ще до моменту проведення місцевих виборів.

Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» заявив заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв, передає «Слово і Діло».

«Це питання принципове, й ми вважаємо, що всі структури, створені в окремих районах Донецької та Луганської областей у період із 2014 року, включаючи незаконні псевдозаконодавчі й виконавчі органи, а також голови цих псевдодержавних утворень, мають бути розпущені ще до проведення місцевих виборів», – сказав він.

За його словами, зараз «поширюється міф, що не можна усунути фейкову владу, оскільки нібито створиться вакуум у владі».

«Це неправда. З правової точки зору, єдиними легітимними органами місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей є органи місцевого самоврядування, обрані в 2010 році. Згідно з Конституцією України та законом про місцеве самоврядування, вони забезпечують виконання своїх повноважень до моменту проведення нових виборів», – підкреслив заступник глави АП.

Підсумки зустрічі в Берліні: яких поступок домоглися від Путіна та на що не погодилась Україна?Політолог проаналізував переговори «нормандської четвірки», які пройшли в Берліні та підвів підсумки зустрічі.

Таким чином, за словами Єлісєєва, законно обрані в 2010 році органи мають відновити свою роботу й повноцінно функціонувати.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко на зустрічі в «нормандському форматі» в Берліні окреслив 5 ключових позицій, на включенні до дорожньої карти яких наполягає українська сторона.

Раніше Порошенко заявив, що місцеві вибори на Донбасі можна проводити лише після виконання умов гарантування безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: