Геращенко назвала головні вимоги України на переговорах Тристоронньої групи

Читать на русском
Зараз розглядається питання щодо звільнення заручників, утримуваних на території, підконтрольній бойовикам.

Сьогодні на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську присутні координатор ОБСЄ Тоні Фріш, експерти СБУ Юрій Тандіт та Юрій Кочанов, а також Віктор Медведчук.

Про це повідомила представник України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

Як зазначається, під час переговорів координатор ОБСЄ Тоні Фріш розповів гуманітарній підгрупі деталі своїх відвідин окупованих територій і в'язниць, де утримують наших заручників.

«Це була перша за півтора року нагода побачити хлопців, ми дуже довго цього добивалися … Але, звичайно, наша ключова мета – не відвідини, а звільнення», – зазначила Геращенко.

Повідомляється також, що на гуманітарній підгрупі Україна закликала ОРДЛО надати коректну інформацію про утримуваних.

Заручники війни: правозахисник розповів про формули обміну полоненимиЕксперт Харківської правозахисної групи пояснив, чому не варто виключати формату обміну полоненими «один на трьох».

«Ми зробили конкретні, компромісні пропозиції задля звільнення заручників, пройшлися щодо певних конкретних випадків незаконних утримань», – написала вона.

«З конкретики – українська сторона підтримує ініціативи ОБСЄ та МКЧХ, які найближчим часом долучаться до проекту відбудови мосту поблизу Станиці Луганської. Україна наполягає на відкритті КПВВ «Золоте» й закликає ОБСЄ та РФ сприяти в тому, щоб ОРДЛО відмовилися від усіх надуманих приводів, під якими блокує відкриття КПВВ. Ми наполягаємо, що цей пункт має працювати вже зараз, що розвантажить роботу інших пунктів», – повідомила Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську проходить засідання Тристоронньої контактної групи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: