З «дорожньою картою» для Донбасу тягнутимуть до лютого – експерт

Читать на русском
Андрій Мішиндиректор Київського інституту мирних досліджень

Зараз відбувається не більш ніж спроба української сторони зберегти хорошу міну при поганій грі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Київського інституту мирних досліджень Андрій Мішин, аналізуючи переговори голів МЗС у «нормандському форматі» та реалізацію «дорожньої карти» для Донбасу.

«Росіяни все ставлять на діалог із новою адміністрацією США», – позначив відразу Мішин.

Як пояснив експерт, у російській зовнішній політиці в діалозі з Америкою прориви завжди були на початку нової каденції американських президентів. Тому питання конфлікту на Донбасі відкладається до лютого.

РФ тягнутиме до інавгурації Трампа, формування адміністрації, коли за питання миру візьмуться вже нові чиновники Держдепартаменту.

«Робота в усіх напрямках у неформальних кабінетах Трампа вже, скоріш за все, йде. Але в дипломатії відбуваються вирішальні зустрічі, коли вже вироблено рішення. Поки, можливо, йде підготовка. Рішення та діалог можуть бути ближче до лютого», – міркує експерт.

Варіант «дорожньої карти», припустив він, уже активно опрацьовується в діалозі зі США.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Потрібно розуміти, що робота дипломатів в принципі не буває відкритою. Весь сенс дипломатії – приховати підготовчу частину угод», – резюмував він.

Як відомо, на зустрічі очільників МЗС у «нормандському форматі» був представлений український варіант «дорожньої карти». Нагадаємо, ще в жовтні канцлер Німеччини Ангела Меркель попередила, що цей процес буде дуже непростим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: