У Мінську Україна наполягатиме на своєму варіанті «дорожньої карти» – Геращенко

Читать на русском
На зустрічі міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції представники України будуть наполягати на своєму варіанті дорожньої карти щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що під час зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки» в Мінську Україна буде наполягати на своєму варіанті «дорожньої карти».

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Цей варіант передбачає спочатку виконання блоку безпеки, потім – звільнення всіх заручників і лише після цього виконання політичного блоку, повідомила Геращенко.

Раніше очільник МЗС України Павло Клімкін заявив, що на зустрічі голів МЗС країн «нормандського формату», яка відбудеться 29 листопада в Мінську, буде презентована «дорожня карта» щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Однак голова українського дипломатичного відомства скептично налаштований у питанні спільного бачення «дорожньої карти» з російською стороною.

Як повідомлялося раніше, українська сторона представить свій варіант плану врегулювання ситуації на Донбасі на зустрічі голів МЗС країн «нормандської четвірки», що запланована на 29 листопада в Мінську.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: