Україна і Росія не можуть домовитися з приводу «дорожньої карти» – Клімкін

Читать на русском
У Росії і України немає спільного бачення щодо дорожньої карти з урегулювання на Донбасі. Про це розповів голова МЗС України Павло Клімкін.
Павло КлімкінФото з відкритих джерел

У Росії та України немає спільного бачення щодо «дорожньої карти» з урегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це розповів глава МЗС України Павло Клімкін після засідання уряду, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми, звичайно, проводимо консультації, консультації з нашими німецькими й французькими друзями та партнерами. Поки в нас, звичайно, немає спільного бачення цієї «дорожньої карти», спільного бачення «дорожньої карти» з Росією, я маю на увазі», – заявив Клімкін.

«Дорожня карта» вимагає великої роботи – МеркельКанцлер Німеччини Ангелп Меркель вважає, чекає велика робота по "дорожній карті" про врегулювання на Донбасі.

За його словами, Росія виступає проти акцентування на питаннях безпеки, необхідних для подальшого політичного врегулювання конфлікту, а також проти визначення формату майбутніх виборів, які мають відповідати критеріям ОБСЄ.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливу дату зустрічі глав МЗС у форматі «нормандської четвірки», міністр сказав: «Наразі ведуться консультації, були пропозиції щодо 29-30 листопада, тобто якоїсь дати наприкінці листопада».

Нагадаємо, в жовтні представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма говорив, що сумнівається в узгодженні «дорожньої карти».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: