Клімкін на «нормандській зустрічі» представить українську «дорожню карту» Мінська

Читать на русском
На зустрічі нормандської четвірки 29 листопада українська сторона представить свій варіант дорожньої карти Мінських домовленостей.
Павло Клімкін

Українська сторона представить свою варіант плану з урегулювання ситуації на Донбасі на зустрічі очільників МЗС країн «нормандського формату», яка запланована на 29 листопада в Мінську.

Про це на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем в Києві заявив голова МЗС України Павло Клімкін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«На зустрічі очільників МЗС «нормандської четвірки» я збираюся зробити основні акценти на питанні безпеки й питанні гуманітарного характеру, зокрема звільненні наших політичних заручників, забезпечити доступ до них міжнародних організацій, Червоного Хреста. А також, звичайно, я буду наполягати на нашому баченні «дорожньої карти», яка буде здатна зробити реальний прогрес у ситуації», – зазначив Клімкін.

За його словами, під час зустрічі акцент буде зроблений на трьох основних аспектах, насамперед на питанні безпеки. Клімкін зазначив, що наразі немає підстав для проведення виборів на непідконтрольних територіях.

«Наше спільне бачення з німецькими й французькими колегами полягає в тому, щоб можна було просуватися до таких кроків, як реальна підготовка до проведення чесних виборів – зараз таких умов немає, і в нас є бачення з цього питання з Німеччиною та Францією. З Росією ж у нас такого спільного бачення немає», – додав очільник МЗС України.

Нагадаємо, раніше федеративний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що прогресу в реалізації «Мінська» недостатньо. Водночас очільник французького МЗС назвав дату зустрічі в «нормандському форматі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: