Омелян прокоментував інформацію про підвищення тарифів в УЗ

Читать на русском
У Міністерстві інфраструктури України прокоментували інформацію про підвищення тарифів на вантажні та пасажирські перевезення.
Володимир Омелянфото: УНІАН

Ініціатива ПАТ «Укрзалізниця» про підвищення тарифів із 2017 року перебуває на розгляді в Міністерстві інфраструктури.

Про це журналістам перед засіданням Кабінету міністрів України розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зараз пропозицією «Укрзалізниці» дійсно є підвищення тарифів, відповідний фінансовий план-проект на 2017 рік переданий до Міністерства інфраструктури», – заявив Омелян.

За його словами, підвищення тарифів передбачено проектом фінансового плану підприємства на 2017 рік. Міністр додав, що 29 листопада доручив голові компанії Войцеху Бальчуну почати діалог із бізнесом щодо обґрунтованості такого підвищення.

«Востаннє, коли підвищували тарифи на 12%, ми чітко домовилися, що це останнє підвищення. Зараз етап реформ, очищення залізниці, позбавлення впливу сторонніх сил, які досі там присутні, й тоді ми говоримо про об'єктивну собівартість перевезень», – сказав він.

Нагадаємо, раніше голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун запропонував публічно обговорити підвищення тарифів на перевезення. Пізніше в УЗ розкрили механізм цього підвищення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: