В АМКУ відкрили справу проти «Укрзалізниці»

Читать на русском
Держкомпанію підозрюють у зловживанні своїм монопольним становищем на ринку запірно-пломбувальних пристроїв.

Антимонопольний комітет України почав розгляд провадження про можливе порушення законодавства щодо захисту економічної конкуренції «Укрзалізниці».

Про це повідомила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Відомо, що «Укрзалізницю» підозрюють у зловживанні монопольним становищем на ринку запірно-пломбувальних пристроїв і встановлення неконкурентних умов продажу цих пристроїв.

Так, усі вантажі, що перевозяться «Укрзалізницею», мають бути опломбовані встановленими видами ЗПУ (для недопущення несанкціонованого відкриття дверей вагонів). Виробник цих ЗПУ лише один – «УЗ Вінницятрансприлад».

Чиновники «Укрзалізниці» розікрали 30 мільйонів гривеньСлужба безпеки України викрила спільно з поліцією розкрадання державних коштів на суму майже 30 мільйонів гривень в Укрзалізниці.

«ЗПУ доправляються в пункти реалізації, де їх уже купують вантажовідправники. Щоб стати пунктом реалізації, потрібно отримати дозвіл УЗ на укладення договору співпраці й у подальшому укласти такий договір із «Вінницятрансприлад», – написала Загребельська.

Заявник (його назва невідома) з 2003 року мав дозвіл на відкриття пункту реалізації ЗПП, однак у зв'язку зі змінами в порядку реалізації та реорганізацією залізничної галузі звернувся до «Укрзалізниці» щодо укладення нового договору, але йому було відмовлено.

Раніше повідомлялося, що АМКУ оштрафував відразу 7 великих АЗС за змову.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи щодо міжнародного аеропорту «Бориспіль» за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: