Бальчун запропонував публічно обговорити підвищення тарифів в «Укрзалізниці»

Читать на русском
Глава правління ПАТ Укрзалізниця Войцех Бальчун хоче публічних дискусій навколо теми тарифів на перевезення.
Войцех Балчун

Глава правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун запропонував провести відкриту дискусію про доцільність підвищення тарифів на вантажні та пасажирські перевезення в 2017 році за участю бізнесу, представників Міністерства інфраструктури, народних депутатів, експертів і журналістів.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми надамо Вам такий виїзний майданчик для дискусії, наприклад, на нашому ДВРЗ (Дарницький вагоноремонтний завод – Ред.). Там наступного тижня мають здати кілька десятків побудованих вагонів. Якраз буде можливість переконатися, куди ми витрачаємо сьогодні гроші «Укрзалізниці» й куди мають піти кошти від підвищення тарифів», – заявив Бальчун.

За його словами, стратегічні рішення, такі як розробка фінансового плану на 2017 рік, мають ухвалюватися лише в прозорий спосіб. Бальчун додав, що правління «Укрзалізниці», що складається з громадян України, Польщі та Сербії, схвалило цей варіант фінансового плану на 2017 рік після ретельного аналізу ситуації на підприємстві.

Раніше член правління УЗ Ремігіуш Пашкевич розповів, що в плані з капінвестицій у 2017 році передбачається підвищення тарифів на вантажоперевезення на 25%, на пасажирські – на 35%.

Нагадаємо, раніше Бальчун заявив про технічний дефолт в УЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: