Застаріле обладнання «Укрзалізниці» не дозволяє отримувати прибуток від рекордного врожаю – Bloomberg

Читать на русском
В Україні кількість товарних вагонів скорочується, в той час як потреби агросектора в логістиці збільшуються.

Застаріле обладнання «Укрзалізниці» заважає українським фермерам продавати рекордні врожаї, які спостерігаються в останні роки, в той час як економіка країни й без того страждає від конфлікту з Росією.

Про це пише агентство Bloomberg, передає «Слово і Діло».

На думку видання, нинішні українські врожаї пшениці, соняшнику, кукурудзи та інших зернових культур настільки великі, що державний монополіст «Укрзалізниця» не може задовольнити транспортні потреби аграріїв.

«Нові вантажні локомотиви й вагони не закуповувалися майже 50 років. І старі зношені склади не можуть йти в ногу з потребами країни», – йдеться в матеріалі.

Видання пише, що кількість товарних вагонів скорочується в той час, як український аграрний сектор розширюється, а його потреби в логістиці збільшуються. Згідно з прогнозами Аграрного департаменту США, виробництво семи основних зернових культур в Україні зросте до 85,8 мільйона тонн у сезоні 2016-2017 років.

Нагадаємо, що аналогічну думку висловлював і міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий. На його думку, Україна нарощує врожай зернових, що призвело до дефіциту рухомого складу оператора залізниць ПАТ «Укрзалізниця».

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» має намір закупити 3,6 тис. аантажних вагонів у 2017 році на кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: