Франція вимагає терміново скликати Раду безпеки ООН через Алеппо

Читать на русском
Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро зажадав провести екстрене засідання Ради безпеки ООН для обговорення ситуації в Алеппо, де вже кілька днів тривають запеклі бої.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро скликав у вівторок для негайного засідання Раду безпеки Організації Об'єднаних Націй, щоб обговорити ситуацію в сирійському місті Алеппо, яке було зруйноване в результаті бойових дій.

Про це пише УНІАН з посиланням на Reuters, передає «Слово і Діло».

«Більше, ніж коли-небудь раніше, нам необхідно терміново застосувати засоби, щоб покласти край військовим діям і безперешкодно надати гуманітарну допомогу», – сказав Еро в своїй заяві.

Французьке дипломатичне джерело агентства додало, що Еро та його німецький колега будуть обговорювати ситуацію в Алеппо з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у кулуарах зустрічі в Мінську у вівторок, на якому провідні європейські міністри закордонних справ проводитимуть переговори щодо планів із реалізації угоди про припинення вогню на сході України.

Армія Асада відбиває Алеппо у повстанцівУрядові війська президента Сирії Башара Асада відбивають у бойовиків Ісламської держави східне Алеппо.

Повернувши контроль над Алеппо, Асад може зміцнити свою владу в основних населених центрах західної Сирії, де він і його союзники зосередили свою вогневу міць, в той час як велика частина решти частини країни залишається поза межами їхнього контролю.

Франція, яка є ключовим прихильником сирійської опозиції, хоче скликати збори опозиційних до Асада країн, включаючи США, Саудівську Аравію й Туреччину, в грудні.

Нагадаємо, урядова армія Башара Асада разом з ополченцями взяла під контроль всю північно-східну частину міста Алеппо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: