Армія Асада відбиває Алеппо у повстанців

Читать на русском
Урядові війська президента Сирії Башара Асада відбивають у бойовиків Ісламської держави східне Алеппо.

Урядові війська президента Сирії Башара Асада відбивають у повстанців Алеппо. У неділю, 27 листопада, відбили у повстанців район Баадін в східній частині міста.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Повідомляється, що це вже третій район сирійського міста, який армія захопила протягом останніх 24 годин.

Напередодні армія захопила район Масакі Ханан, який відкрив можливості для обстрілу відразу ряду районів, контрольованих повстанцями. Незабаром військові отримали контроль над районом Джабал Бадрі. З часу захоплення району Ханан вже більше 4000 цивільних втекли зі східною Алеппо на території, контрольовані урядовими військами.

Запеклі бої між повстанцями і військовими тривають в стратегічно важливому районі Сахурі, затиснутому між західним Алеппо і Масакі Ханан, які вже знаходяться під контролем армії. Подальше просування сирійських військ може привести до утворення коридору, який розділить східне Алеппо на дві частини. Це означає, що урядовим військам буде легше їх захопити. ЗМІ характеризують ситуацію, як «поворотну точку в громадянській війні».

Нагадаємо, раніше сирійська влада відмовилася прийняти план ООН щодо припинення боїв у місті Алеппо. Згідно з планом, східна частина міста, яку контролюють повстанці, повинна була залишитися під контролем опозиції, якби повстанські бойовики відступили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: