Сирійський уряд відмовився від перемир'я в Алеппо

Читать на русском
Сирійська влада відмовилася від плану Організації Об'єднаних Націй з припинення вогню в місті Алеппо.

Сирійська влада відмовилася прийняти план ООН щодо припинення боїв у місті Алеппо. Згідно з планом, східна частина міста, яку контролюють повстанці, повинна залишитися під контролем опозиції, якби повстанські бойовики відступили.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC-Україна.

Міністр закордонних справ Сирії Валід Муаллем, який у неділю зустрівся з посланником ООН в Сирії, назвав таку ідею порушенням національного суверенітету.

Муаллем відкинув план по перемир'ю під час зустрічі в Дамаску з посланником ООН Ендрю де Містура. Де Містура запропонував уряду надати автономію і визнати місцеву владу в повстанських районах Алеппо за умови, що джихадисти покинуть місто. Однак Муаллем наполіг, що державні інститути повинні бути відновлені по всьому місту, тому що це - питання «національного суверенітету».

«Неприпустимо залишати близько 275 тисяч наших людей заручниками шести або семи тисяч озброєних чоловіків. Жоден уряд в світі не погодився б на таке», - сказав сирійський міністр.

Нагадаємо, мирне населення східної частини сирійського Алеппо через інтенсивні бойових дій і бомбардувань залишилося повністю відрізаним від поставок їжі і медикаментів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: