Данилюк домовився з ЄБРР про фінансову допомогу для «Ощадбанку»

Читать на русском
Другий договір дозволяє Ощадбанку залучити від ЄБРР 50 млн євро на підтримку українського бізнесу.

Україна та Європейський банк реконструкції й розвитку підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким «Ощадбанк» отримає підтримку ЄБРР у ​​поліпшенні корпоративного управління.

Меморандум підписали міністр фінансів Олександр Данилюк, управляючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж і голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, передає «Слово і Діло».

Також був підписаний договір про долучення до програми сприяння торгівлі, який дозволяє «Ощадбанку» залучити від ЄБРР 50 млн євро на підтримку українського бізнесу.

«Наша головна мета – зробити держбанки ефективними та прозорими. Це означає кращі послуги для клієнтів, а також економію мільярдів гривень платників податків на щорічну докапіталізацію держбанків. Зекономлені кошти держава зможе направити на розвиток економіки», – зазначив під час підписання Олександр Данилюк.

НБУ запустив сайт національної системи електронних платежівНаціональний банк запустив сайт Національної платіжної системи «Український платіжний «Простір», що дозволить істотно скоротити готівковий обіг.

Раніше повідомлялося про відсутність потенційних інвесторів, зацікавлених у входженні в капітал або купівлі державних банків.

Нагадаємо, що «Ощадбанк» має намір отримати від Російської Федерації компенсацію на суму понад $1 млрд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: