ЄБРР профінансує будівництво вітростанції «Карпатська»

Читать на русском
Пакет фінансування в сумі 231 млн євро, організований Банком, включає в себе 86 млн євро від ЄБРР, 4 млн – від Фонду чистих технологій, кредит першої черги в розмірі 55 млн від Інвестиційного фонду для країн, що розвиваються.

ЄБРР залучив 23 млн євро на розвиток вітрової станції у Львівській області Станція «Карпатська» з встановленою потужністю в 20,7 МВт, буде експлуатувати шість вітрових турбін.

Про це повідомили в українському представництві ЄБРР, передає «Слово і Діло».

Пакет фінансування в сумі 231 млн євро, організований Банком, включає в себе 86 млн євро від ЄБРР, 4 млн – від Фонду чистих технологій, кредит першої черги в розмірі 55 млн від Інвестиційного фонду для країн, що розвиваються, а також кредит першої черги в розмірі 5 млн євро від Екологічної фінансової корпорації Північної Європи», – йдеться в повідомленні ЄБРР.

Підтримка проекту надається через Фонд кредитування стійкої енергетики України USELF, мета якого – надання фінансування місцевим приватним підприємствам, готовим вкладати кошти в невеликі проекти використання поновлюваних джерел енергії в Україні.

У Херсонській області побудують виробництво для сонячних електростанційУкраїнські виробники спільно з литовською Global BOD Group, яка входить в світовий ТОП-5 в галузі відновлюваної енергетики, мають намір побудувати в Херсонській області завод з виробництва обладнання для сонячних електростанцій.

Впровадження USELF підтримується за рахунок коштів технічного співробітництва, наданих Глобальним екологічним фондом, Швецією і Японією.

Як раніше повідомлялося, за підсумками 9 місяців в Україні кількість сонячних електроустановок в приватних домогосподарствах збільшилася більш ніж удвічі – з 298 до 625 одиниць.

У першій половині 2016 року в Україні було побудовано 14 нових об'єктів відновлюваної енергетики потужністю майже 39 МВт, з яких 12 – це сонячні електростанції (СЕС).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: