ЄС виділить 200 мільйонів євро на розвиток міського транспорту в Україні

Читать на русском
Це має позначитися на економії в експлуатації транспортних засобів і призвести до скорочення кількості шкідливих викидів. Загальна вартість проекту оцінюється ЄІБ у 400 млн євро.

Європейський інвестиційний банк відкриє Україні кредитну лінію на 200 мільйонів євро, спрямованих на фінансування розвитку громадського транспорту в містах України.

Згідно з інформацією на сайті банку, проект відповідного рішення було схвалено ЄІБ 23 вересня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало тижня».

Метою програми є підвищення частоти та стійкості роботи громадського транспорту в українських містах, що має позитивно вплинути на їх економічний розвиток.

Результат впровадження програми також має позначитися на економії в експлуатації транспортних засобів і призвести до скорочення кількості шкідливих викидів. Загальна вартість проекту оцінюється ЄІБ у 400 млн євро. Інвестиції торкнуться 20 муніципальних структур в Україні.

Нагадаємо, що в червні минулого року Мінінфраструктури досягло з ЄІБ попередньої домовленості про фінансування 50% вартості проекту оновлення міського транспорту в Україні.

Сергій СухомлинМіський голова Житомира
Сухомлин пообіцяв впровадити нову транспортну концепцію містаСказано 15 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Як повідомлялося, 8 серпня 2016 року голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі пообіцяв, що завдяки співпраці з ЄБРР у 2017 році Одеса отримає новий громадський транспорт (віде. За його словами, це будуть тролейбуси та кілька трамваїв.

А 1 грудня 2015 року мер Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв ухвалити комплексну транспортну стратегію міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: