В Україні змінюють правила автомобільних пасажироперевезень

Читать на русском
Зміна правил має сприяти лібералізації пасажирських перевезень, створити належні умови для їх організації та спростити систему допуску до ринку.

Міністерство інфраструктури України виступило з ініціативою привести у відповідність до стандартів ЄС нормативно-правову базу, яка регулює ринок пасажирських автомобільних перевезень.

На ринок пасажироперевезень також очікують лібералізація й дерегуляція, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Пропозиції Міністерства викладені в проекті постанови Кабінету міністрів «Про внесення змін до порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», текст якого оприлюднено на веб-сайті Мінінфраструктури для громадського обговорення.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, в рамках реформування пропонується створення двох варіантів організації перевезень. Перший із них передбачає, що автоперевізник самостійно вибирає маршрут перевезення, бере на себе всі ризики, пов'язані з рентабельністю та організацією функціонування цього маршруту, й отримує дозвіл шляхом подачі комплекту документів відповідного організатору за встановленими вимогами («комерційні перевезення»).

Інший варіант передбачає можливість відкриття маршруту з ініціативи організатора як «громадських пасажирських перевезень». При цьому організатор перевезень (компетентний орган або компетентні місцеві органи) виступає ініціатором і пропонує об'єкти конкурсу, визначає додаткові умови конкурсу (ціна на квиток, вимоги до транспортних засобів, графіки руху та ін.) та умови договору щодо компенсації соціальних перевезень, проводить такі конкурси й підписує договори з переможцями конкурсів.

В Україні відновили поромне сполучення між Скадовськом та ТуреччиноюСкадовський морський торговий порт 6 жовтня прийняв перший із відновленої лінії Скадовськ-Зонгулдак пором із Туреччини.

На думку авторів документа, ухвалення постанови сприятиме лібералізації пасажирських перевезень, створить належні умови для їх організації, спростить систему допуску до ринку, забезпечить розвиток адміністративно-територіальних одиниць, збільшить кількість робочих місць і належну організацію пасажирського автосполучення.

Відповідні зміни пропонується внести також до правил надання послуг пасажирського автотранспорту.

Нагадаємо, що в травні ухвалений законопроект №3251 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку в країні ринку вживаних автомобілів.

Раніше повідомлялося, що в автосалонах України зникли з продажу російські автомобілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: