У Києві закриють три автостанції

Читать на русском
У Київській міській держадміністрації заявили про намір закрити три автостанції в 2017 році.

Київська міська держадміністрація план в 2017 році закрити автостанції «Поділ», «Південна» і «Автовокзал «Київ».

Як передає «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав директор департаменту транспортної структури КМДА Сергій Майзель.

«На даний момент в Києві існує 8 автостанцій. Всі вони знаходяться в межах міста, а частина - в центральній частині столиці. Згідно з концепцією розвитку перехоплюючих хабів Києва бачимо необхідність припинення в 2017 році, існування 3 автостанцій (АС «Поділ», АС «Південна», АС «Автовокзал Київ»). Зате найближчим часом буде відкрито нову сучасну автостанцію «Теремки», яка якісно відрізняється від усіх інших автостанцій», - сказав він.

Для пасажирів на території нової автостанції обладнають комфортні зали очікування, кімнати «матері і дитини», магазини та кафе, готель; також вона повністю пристосована до потреб маломобільних груп населення. До автостанції пасажири зможуть дістатися як громадським транспортом, так і шатлів маршрутами від ст. м. Теремки.

«У 2018-2019 роках ми продовжимо тенденцію до заміни старих автостанцій, розташованих в центральній частині міста, на нові сучасні пересадочні хаби на в в'їздах в столицю, 2 автостанції припинять своє існування (АС «Дарниця» і АС «Дачна»), зате буде відкрито 4 нові (АС «Червоний хутір», АС «Лісова», АС «Академмістечко», АС «Героїв Дніпра»). На даний момент є питання про землевідведення для будівництва нових пересадочних хабів, але ми працюємо в цьому напрямку, і вже незабаром рішення буде знайдено», - додав чиновник.

Нагадаємо, в КМДА планують реконструювати діючі трамвайні лінії, першими з яких будуть ділянки від вулиці Милославської до залізничного вокзалу «Дарниця» і від житлового масиву Відрадний до станції метро «Лук'янівська».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: