Прокурор заявив про наявність доказів неправдивості свідчень Януковича

Читать на русском
Сторона обвинувачення незадоволена, що, враховуючи обмеженість часу допиту, не вдалося поставити Януковичу більшість запитань.

Начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури України Олексій Донський заявив про наявність у розпорядженні держобвинувачення доказів того, що під час допиту екс-президент України Віктор Янукович надав неправдиві свідчення.

Про це прокурор заявив журналістам у перерві судового засідання, пише УНІАН, передає «Слово і Діло».

«Як ми й припускали, він не відповів на конкретні запитання. Нам треба було довести, й ми це зробили, нікчемність свідчень, які він надав у вільній розповіді. Він не зміг конкретно пояснити жодну обставину щодо тих подій, які є предметом розгляду в суді», – сказав Донський.

Притягнути не можна помилувати: обіцянки українських чиновників у справі Януковича та МайдануВсі чотири генпрокурора, які були на посаді після Революції Гідності, обіцяли довести справи Майдану до кінця, троє з них не впоралися із завданням.

Також він додав, що сторона звинувачення незадоволена тим, що, враховуючи обмеженість часу допиту, не вдалося поставити більшість запитань, а також тим, що частина запитань обвинувачення була знята судом.

Говорячи про те, що Януковича ловили на брехні під час допиту, Донський навів приклади, коли той, зокрема, «дав помилкову відповідь про відсутність контактів із Медведчуком, які встановлені слідством як прямими, так і непрямими доказами. Також ми не почули відповіді щодо листа про введення військ, і це для нас дуже важливо, оскільки цей лист і розстріл людей на Майдані – ланки одного ланцюга. Також Янукович сказав неправду, що не зустрічався із Сурковим. Вони з ним зустрічалися в «Межигір'ї», й ми знаємо про конкретний час цієї зустрічі».

Донський додав, що сьогоднішні свідчення Януковича не можуть бути використані в інших кримінальних провадженнях, де він фігурує як підозрюваний, а не як свідок.

Нагадаємо, раніше Янукович повідомив про причини непідписання Угоди про асоціацію з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: