Кучма назвав допит Януковича «виставою»

Читать на русском
Другий президент України Леонід Кучма прокоментував відеодопит екс-президента України Віктора Януковича в облсуді Ростова-на-Дону.
Фото: УНІАН

Екс-президент України Віктор Янукович, який дає свідчення в обласному суді Ростова-на-Дону в справі колишніх співробітників «Беркута», виступає як суддя.

Про це в коментарі «Укрінформу» заявив другий президент України Леонід Кучма, передає «Слово і Діло».

«Якщо суд мав бажання проводити допит, то варто було просто вислати робочу групу для допиту й зробити це там. Не знаю, хто був ляльководом цієї вистави. Таке враження, що в цій ситуації суддею виступає Янукович, а не українська сторона», – сказав Кучма.

За його словами, Януковича мав нагоду уникнути подій, що слідували після Євромайдану, але не скористався нею.

Експерт про допит утікача: Кремлю потрібно заслати «банду Януковича» назад в УкраїнуПолітичний експерт поділився міркуваннями з приводу другої спроби допиту екс-президента Віктора Януковича.

«В Януковича була стовідсоткова нагода вирішити цю проблему тоді. Я, Ющенко та Кравчук були на переговорах і бачили, як це відбувалося. Опозиція сказала: відправ уряд у відставку й Майдан розійдеться. Він відповів: «Я своїх не здаю». На цьому переговори завершилися. Не розумію, чому так потрібно було відстоювати уряд Азарова. Якби Янукович погодився на його відставку, розвиток подій відбувався за іншим сценарієм. І Крим був би наш, і на Донбасі такого б не було», – зазначив другий український президент.

Нагадаємо, в Святошинському районному суді Києва 28 листопада проходить допит екс-президента України Віктора Януковича в справі п'яти колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут», підозрюваних у вбивстві 48 протестувальників під час Євромайдану.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор Юрій Луценко в усній формі офіційно сповістив колишнього президента України Віктора Януковича про підозру в державній зраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: