«Укргідроенерго» приступає до масштабної реконструкції Канівської ГЕС

Читать на русском
Турбоатом реконструює два блоки Канівської ГЕС в складі семи турбін, семи генераторів, восьми допоміжних систем гідроагрегатів.

ПАТ «Укргідроенерго» підписало з ВАТ «Турбоатом» контракт на реконструкцію Канівської ГЕС загальною вартістю 1 млрд 716 млн 918 тис. грн.

Про це йдеться в повідомленні «Укргідроенерго», передає «Слово і Діло»

«Турбоатом» відібраний підрядником реконструкції Канівської ГЕС шляхом проведення міжнародних двоступеневих конкурсних торгів за погодженням з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) в рамках реалізації проекту «Реабілітація гідроелектростанцій», розрахованого на 2011-2021 рр.

Згідно з контрактом передбачена реконструкція двох блоків Канівської ГЕС в складі семи турбін, семи генераторів, восьми допоміжних систем гідроагрегатів.

«Турбоатом» виплатить дивіденди в Бюджет УкраїниПАТ «Турбоатом» направить 75% прибутку, що становить понад 1,224 млрд грн, на виплату дивідендів акціонерам.

В УГЕ відзначають, що все обладнання, яке буде оновлюватися в рамках даного контракту, спроектовано і вироблено в Україні.

Як повідомлялося в серпні, Міністерство інфраструктури України прийняло рішення виділити на фінансування реконструкції шлюзів Дніпровського каскаду водосховищ 105 млн грн.

Нагадаємо, що вантажоперевезення по Дніпрі можна відновити лише після комплексної реконструкції шлюзів на Дніпровському каскаді ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: