Американці допоможуть запустити вантажоперевезення Дніпром – Омелян

Читать на русском
Як очікується, міжнародні фінансові компанії нададуть кошти для модернізації гідротехнічних споруд на Дніпрі. Першочергові ремонтні роботи почнуться вже цього року.
Володимир Омелян

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч з американськими інженерами, які протягом двох тижнів перевіряли шлюзи на річці Дніпро, за результатами чого буде проведена реконструкція гідротехнічних споруд Дніпровського каскаду ГЕС.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Дело».

«Місія американських інженерів спільно з нашими фахівцями провела повну інспекцію шлюзів, визначила основні об'єкти, які потребують фінансування», – пише міністр.

За його словами, зараз готується докладний звіт, який має бути спрямований до міжнародних організацій та фінансових інституцій. Ті своєю чергою визначаться щодо подальшого фінансування ремонтних робіт.

«До першочергових ремонтних робіт мають приступити також цього року», – уточнив Омелян.

Відзначимо, що Україна має великий потенціал внутрішніх водних шляхів. Але оскільки десятиліттями ніхто не займався розвитком цієї галузі, модернізацією інфраструктурних об'єктів, потенціал річки Дніпро не використовується навіть на 10%.

Для перевезення одного й того ж вантажу річковим шляхом на баржі потрібно використовувати більше сотні вантажних трейлерів.

Нагадаємо, що цього року Кабінет міністрів виділив майже 4 млрд гривень на ремонт доріг, а ще 1 млрд був спрямований на усунення ям.

Раніше Омелян назвав ключові завдання реформування морської галузі.

«Слово і Діло» зафіксувало лише 4 обіцянки Володимира Омеляна. Всі вони перебувають у процесі виконання. З повним переліком обіцянок міністра інфраструктури можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: