Комісія з цінних паперів оштрафувала «Ощадбанк» за спекуляції з облігаціями

Читать на русском
Торговець Ощадбанку маніпулював ціною ОВДП, що призводило до штучного формування біржового курсу на облігації.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) виявила факти маніпулювання облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) торговцем ПАТ «Ощадбанк».

Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР, передає «Слово і Діло».

«Уповноваженими особами НКЦПФР розглянуті справи за фактами порушення законодавства у вигляді маніпулювання цінами на фондовому ринку з боку професійного учасника – торговця цінними паперами ПАТ «Ощадбанк», – йдеться в заяві.

Аналіз договорів купівлі-продажу ОВДП показав факти маніпулювання цінами ОВДП протягом торгових сесій 15.05.2014, 29.09.2014, 18.11.2014 року з боку «Ощадбанку» на фондовій біржі «Перспектива».

«Окремі операції купівлі-продажу ОВДП, які укладалися за участю «Ощадбанку», мали ознаки маніпулювання ціною: угоди укладалися неодноразово протягом одного дня з незначною різницею в хвилини; на однакову кількість цінних паперів, на кінець торгового дня власник цінних паперів (ПАТ «Ощадбанк») не змінювався. Все це свідчить про відсутність очевидного економічного сенсу в таких операціях з боку торговця», – стверджують у комісії.

Таким чином, за результатами вказаних операцій штучно формувався біржовий курс на ОВДП.

Ощадбанк залишатиметься у власності державиСказано 30 вересня 2011 р.Статус обіцянки: Виконано

За результатами розгляду всіх справ у комплексі було ухвалено рішення об'єднати їх в одне провадження й за встановленими фактами маніпулювання цінами застосувати до «Ощадбанку» фінансову санкцію у вигляді штрафу в розмірі 170 тис. грн.

Нагадаємо, що «Ощадбанк» має намір отримати від Російської Федерації компенсацію на суму понад $1 млрд.

Раніше ПАТ «Ощадбанк» отримало повідомлення Постійної палати арбітражного суду про те, що арбітражний трибунал у його справі проти Російської Федерації сформований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: