Бюджет Києва-2017: як зміняться доходи та видатки порівняно з 2016 роком?

Читать на русском

Добігає кінця 2016 рік і українські міста завершують планування місцевих бюджетів на наступний рік. Днями в пресі з’явився попередній варіант проекту бюджету Києва на 2017 рік. З-поміж інших цифр одразу впадає в око різке збільшення дохідної частини кошторису міста – на 9,6 млрд грн порівняно з 2016 роком. Експерти стверджують, що збільшення доходів міста заплановане за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати, а, відповідно, й податків.

Про це свідчить хоча б те, що передбачені податкові надходження в 2017 році мають становити 25,7 млрд грн. У 2016 році цей показник становив 15,5 млрд грн. Зростуть наступного року неподаткові надходження – до 1,5 млрд грн. А от таке джерело наповнення столичного бюджету, як субвенції з Бюджету державного, в 2017 році буде урізано до 8,9 млрд грн (порівняно з 9,7 млрд грн цьогоріч).

Видатки міста теж зростуть – на 11,2 млрд грн. Найбільше міська адміністрація витрачатиме наступного року на охорону здоров’я (5,5 млрд грн за рік) та соціальний захист населення (5,4 млрд грн). Приблизно 3,8 млрд грн підуть на транспорт і зв’язок, 937 млн – на житлово-комунальну сферу й 472 млн – на утримання КМДА, Київради та їхні апарати.

Як відомо, на початку листопада мер столиці Віталій Кличко заявив, що місто не збирається продовжувати концесійну угоду на управління комунальними тепломережами з ПАТ «Київенерго», термін дії якої спливає наступного року.

Нагадаємо, 18 листопада Президент своїм указом оголосив конкурс на посади голів Дарницької та Деснянської районних адміністрацій Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: